16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNascuta dupa dezastru

Nascuta dupa dezastru

Aurel si Georgiana Dragu si-au unit destinele, dorindu-si ca viitorul sa fie cât mai frumos. La nici un an de când s-au casatorit, peste satul gorjean Seciuri s-a abatut dezastrul: pe 5 mai o alunecare de teren a distrus câteva sute de case si a lasat pe drumuri tot atâtea familii. La doar o luna dupa dezastrul din satul Seciurile, Georgiana Dragu a adus-o pe lume pe Alexandra Elena. Valerica Dragu, bunica micutei de patru luni si jumatate, a povestit ca nora sa s-a speriat cumplit când pamântul a fugit de sub casa lor. „Era in ultima luna, ne-am speriat, ca biata fata este tânara si am crezut ca va da nastere copilului mai devreme. La putin timp dupa aceea, am dus-o la spital, unde a si nascut. Nu am vrut sa nasca aici, acasa, sa-i fi cazut ceva in cap!“, a spus batrâna, tinându-si nepotica strâns la piept.


Cea mai tânara dintre sinistrati


Alexandra Elena Dragu este cea mai tânara dintre sinistratii din satul Seciuri. Parintii sai au crezut ca micuta se va naste intr-o casa frumoasa, caci dupa nunta tinerii s-au apucat sa-si construiasca o locuinta. Valerica Dragu, bunica celei mai tinere sinistrate, a spus ca „micuta zâna“ va creste intr-o casa construita de altii. „Degeaba s-au chinuit copiii mei sa-si construiasca o casa, pamântul a inghitit o parte din ea, acum va trebui sa-si care tot ce au in casa noua. Sper ca pe Alexandra sa o astepte un viitor bun, ca am trecut prin destule, mai ales de când cu alunecarea de teren. Banii nu sunt niciodata suficienti, degeaba munceste baiatul meu“, a afirmat Valerica Dragu. Aurel Dragu a lucrat vreme de câtiva ani la o cariera miniera, dar ia indemnizatia de crestere a copilului, pentru ca Georgiana Dragu nu a lucrat niciodata. Tinerii spun ca vor avea grija ca micutei Alexandra sa nu-i lipseasca nimic.


„Stam cu frica in casa“


In prezent, familia Dragu locuieste in casa ce a fost afectata de alunecarea de teren din luna mai. Autoritatile le-au repartizat doua module in tabara sinistratilor, dar tinerii si bunica prefera sa stea in vechea gospodarie. Aici mai au animale si, spun ei, pot face focul pentru ca micuta Alexandra sa nu sufere de frig. „Este adevarat ca stam cu frica in casa asta, dar nu avem ce face. Alexandra e mica si nu o puteau tine in modul, mai ales ca vremea s-a racit. Uneori, auzim noaptea cum pica tencuiala de pe pereti, pica tarâna, dar ne-a ferit Dumnezeu sa mai fuga pamântul cu noi“, a spus Valerica Dragu. Bunica micutei care s-a nascut la o luna dupa dezastru viseaza pentru nepotica ei un viitor frumos. Femeia a povestit ca micuta va locui impreuna cu parintii sai intr-o casa construita de Guvernul României in satul Cojani. „Le-a dat casa acolo, o sa le fie mai bine decât aici, printre darâmaturi. Sper sa o ajute Cel de Sus pe cea mica, sa creasca sanatoasa si sa nu treaca si ea prin ce a trecut maica-sa“, a precizat batrâna, uitându-se cu dragoste la nepotica invelita intr-o patura colorata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS